header

Fizetésképtelenségi eljárások

Fizetésképtelenségi eljárások lefolytatása:

  • Vagyonfelügyelet
  • Végelszámolási eljárás lefolytatása
  • Csődeljárás lefolytatása
  • Felszámolási eljárás lefolytatása
  • Adósságrendezés

A magyar csődtörvényt az Országgyűlés a piacgazdaság kiépítésének kezdetén, a gazdasági szerkezetváltás első szakaszában hozta meg. A csődeljárásról, felszámolási eljárásról és végelszámolásról szóló 1991. évi IL. törvény 1992. január 1.-én lépett hatályba

A TREND FELSZÁMOLÓ Zrt. tagja a Felszámolók Országos Névjegyzékének. A Felszámolók Országos Egyesülete (FOE) keretein belül működve, több száz cég felszámolását végezve széles körű tapasztalatra tettünk szert a fizetésképtelenségi eljárásokkal kapcsolatosan.

A felszámolók speciális helyzetű „vállalkozók”. Munkájukat és annak eredményét lényegesen többen kísérik figyelemmel, mint egy átlagos vállalkozóét. A kijelölő bíróságon kívül kritikusan vizsgálják a hitelezők, a hatóságok, és sokszor a felszámolás, végelszámolás alá, vagy csődhelyzetbe került társaságok. Speciális azért is, mert „vállalkozóként” folyamatosan olyan vállalkozásokat kell átvenniük, akik nehéz vagy tragikus helyzetbe kerültek. Úgy lehet mondani, hogy ők temetik a vállalkozásokat.

Ezt sokszor nem könnyű megélni. Anyagilag és erkölcsileg felelősek az általuk átvett vagyonért, miközben nagy nyomás hárul rájuk a hitelezők és a tulajdonosok részéről. Érdekellentétek kereszttüzében áll. Ezen felül nem könnyű egy-egy nagyobb társaság működését lezárni, hogy közben számos ember marad munka nélkül. Sok múlik a felszámoló hozzá állásán, hogy ilyenkor meg tesz-e, vagy meg tud-e tenni mindent annak érdekében, hogy minél kevesebben maradjanak munka nélkül. Ilyenkor a felszámoló szembesül azzal, hogy minden egyes utcára kerülő ember mögött családok vannak. Fontos, hogy olyan megoldást találjon a befejezésre, amely révén minél kevesebb ember marad munka nélkül.